Våra avtalsvillkor

Durgés Trafikskola drivs som ett aktiebolag sedan 1949 men startade redan 1906 av Anders Skog. 1919 köpte vår farfarsfar Ivar Durgé skolan. Sedan dess har 4 generationer av familjen drivit vidare.
Vi erbjuder Körutbildningar, Riskutbildningar, Introduktionskurser, Eco-driving och kurser i Safe & Eco.
Vi är STR Guldmedlem för din trygghet och tillämpar STR.s policy gällande avbokningsregler/reklamations- och återbetalningspraxis (www.str.se)
Vi är godkända för F-skatt.

Avtalsvillkor - Durgés Trafikskola AB

§1 Acceptera avtalsvillkor
Genom köp hos Durgés Trafikskola AB blir du kund och användare av våra tjänster och accepterar därmed dessa avtalsvillkor.

§2 Minderårig
Om du är under 18 år måste du enligt lag ha dina föräldrars eller annan förmyndares samtycke för att gå med på våra avtalsvillkor.
Du ska kunna uppvisa för trafikskolan ett skriftligt intyg undertecknat från dina vårdnadshavare/förmyndare, om samtycket inte kan skaffas på annat godtagbart sätt.
Dina föräldrars eller annan förmyndare skrivs in som din kontakt i systemet och därmed anses samtycket vara bekräftat.

§3 Dina personuppgifter
Dessa är de du lämnat till oss och valt att uppge för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. Dina personuppgifter skyddas av GDPR. Vilka uppgifter vi samlar och hanterar kan du läsa i vår integritetspolicy. Dina uppgifter raderas delvis när vi arkiverar dig och delvis enligt regler från skattemyndigheten samt Transportstyrelsen. Mail sparas i max 180 dagar. Eventuella syntester sparas inte i våra system.
Du har tillgång till de uppgifter vi lagrat i elevcentralen. Här kan du även exportera dina uppgifter. All data hanteras på en säker server som driftas av STR Service AB i Landskrona.
Var noga med att alltid informera oss/uppdatera ditt konto om du byter adress, telefonnummer och e-post för vår kontakt med er.
Du kan själv ändra dina personuppgifter på elevcentralen.

§4 Personligt konto via Elevcentralen
Som kund har du tillgång till Elevcentralen från betalningsdatum till den period du tecknat löper ut, högst 12 månader. Eller dagen du får ditt körkort.

Ditt konto är personligt. Inloggning och lösenord skall användas av dig, du har själv ansvar för att skydda detta.
Det är upp till kunder att ansvara för att ha ett giltigt körkortstillstånd och att informera om giltighetstid.
Durgés Trafikskola AB är inte ansvariga för eventuell skada som uppstått om någon annan utomstående loggar in och använder ditt konto.
Durgés Trafikskola AB förbehåller sig rätten att stänga av kontot vid missbruk av tjänsten.

§5 Priser och Betalning
Aktuella priser hittar du på vår webbplats. Priserna kan komma att ändras under utbildningens gång.
För att kunna tillgodoräkna sig rabatterna i våra paket krävs förskottsbetalning samt att hela paketet nyttjas. Priserna i ett paket gäller under den tid som angivits i paketet från betalningsdatum och berörs då ej av eventuella prisändringar.
Det är kundens ansvar att hålla reda på hur många lektioner som genomförts, kontrollera sitt saldo. Durgés förbehåller sig rätten att lägga till en extra avgift på 30 kr för lektioner som betalas i efterskott.  Presentkort har en giltighetstid på 12 månader.
Vi tar emot betalningar online via bankkort, swish, faktura.
Vill du dela upp din betalning utan ränta, ta kontakt med oss på kontoret så hjälper vi dig med en ansökan till Wasa Kredit.

§6 Fakturering
Durgés Trafikskola AB tillämpar fakturabetalning för de produkter och tjänster som kunden köper och som inte betalas vid kurs eller köptillfället. Fakturan skickas till den adress, som kunden uppgett.
Administrationskostnad, 70 kr per faktura.
Det är upp till kunden, att informera om förändrade adressuppgifter. Avgifter som tillkommer pga. felaktiga adressuppgifter debiteras kunden. Betalningsvillkor är 10 dagar. Vi använder oss av Billecta fakturaservice.

§7 Avbokningsregler
För avbokningar av körlektioner som sker senare än 24 timmar innan lektionen debiteras du full avgift. För avbokningar av kurser såsom riskutbildningar och introduktionskurser som sker senare än 72 timmar debiteras fullt pris. Vid sjukdom där läkarintyg kan uppvisas får ny tid bokas utan kostnad vid mån av plats. Elever med försäkringen DriveSafe, gör en anmälan till DriveSafe och kompletterar med läkarintyg. Försäkringen ersätter avbokningskostnaden. Vid sen avbokning eller utebliven tid har trafikskolan rätt att ta ut fullt pris.

§8 Intensivkurs
Förskottsbetalade lektioner gäller endast under förbokade veckor.  Vid ev. avbokning av kurs senare än 7 dagar debiteras full avgift.
Det är kundens ansvar att ha ett giltigt körkortstillstånd. Vid ej giltigt körkortstillstånd genomförs ej körlektioner, men kunden betalar fullt pris.

§9 Paket
Samtliga paket betalas i förskott och ska förbrukas inom 12 månader  från betalningsdatum, om ej annat avtalats innan köp.

§10 Bokning av körprov
Om Durgés ska boka/behålla bokad provtid för dig hos Trafikverket skall du vara klar och godkänd både teoretiskt via körkortsboken.se det enda systemet vi synkroniserar med och praktiskt i elevcentralen senast 3 vardagar innan bokat teoriprov. Annars bokas proven fram eller avbokas.

§11 Inför lektioner
Du som kund tar ansvar att ha ett gällande körkortstillstånd. Du ska ha med dig en giltigt legitimation. Du som kund kommer att göra utandningsprov/ alkotest  vid varje utbildningstillfälle. Vid ej godkänt utandningsprov eller nekande genomförs ej körlektionen, men kunden debiteras fullt pris.

§12 Upphovsrätt och nyttjanderätt
Allt material är skyddat av lagen om upphovsrätt.
Durgés polisanmäler alla brott och förbehåller sig rätten att stänga av personliga konton.

§13 Friskrivning från ansvar

Durgés Trafikskola AB tar inte ansvar för avgifter som kan tillkomma vid påminnelse eller inkassokrav om kunden ej uppgett rätt adress eller uppdaterat oss med rätt uppgifter.

§14 Ändring av dessa  Avtalsvillkor
Avtalsvillkoren kan komma att ändras under körkortsutbildningen. Då kommer detta att aviseras på elevcentralen.
Ett godkännande av avtalsvillkoren via elevcentralen, anses att kunden accepterat avtalet.

§15 Vid eventuell tvist
Durgés Trafikskola AB kommer göra allt för att du som kund skall bli nöjd. Skulle vi misslyckas med detta skall du som kund i första hand vända dig till Anna Durgé eller Lena Durgé på Durgés Trafikskola AB. Som kund har du alltid rätt att vända dig till STR: Reklamationsnämnd (www.str.se)

Avtalsvillkor 2023-03-27